Mob-sund

Mob-sund

Om Bloggen

Denne blog handler om sundhedsfaglige applikationer til androidbaserede smartphones.

Er aktuelt bruger af en Samsung Galaxy S6 og en Samsung Galaxy S7, samt et Samsung Gear VR-headset.

Mobilapp til autistiske børn

VelfærdsappsPosted by Raymond Kolbæk Mon, September 19, 2011 08:38:34

Forskere fra Ålborg Universitet har udviklet en mobil app.,der skalkunne hjælpe autistiske børn med at strukturere deres hverdag.

App'en er et resultat af projektet HANDS, hvis formål er at udvikle en IKT-løsning baseret på ny forskning i menneske-computer-interaktion (HCI), for at hjælpe unge mennesker med en autisme diagnose at forbedre de sociale såvel som dagligdags praktiske færdigheder.

En sådan løsning vil give dem mulighed for at blive bedre integreret i samfundet, og dermed undgå social marginalisering med alle dens negative konsekvenser. skrivers derpå HANDS-projektets website

Det interessante ved den nye app, er at den giver lærere og pædagoger mulighed for at skabe et skræddersyet undervisnings- og støtteforløb, og gør det muligt at skabe en mere tryg og velfungerende hverdag for de børn og unge der har behov for en sådan applikation.

Teorien, som applikationen er baseret på, hedder ’persuasive technology’ der blandt andet baserer sig på den nyeste forskning inden for menneske-computer-interaktion, kombineret med en blanding af pædagogik og teori.

Persuasive technology betyder overtalelsesteknologi, og har fokus på, hvordan teknologi kan være med til at skabe adfærdsændringer da den kan levere et budskab på forskellige måder genmem ord, billeder, lyd og video.

Læs mere om projektet og applikationen på

http://videnskab.dk/kultur-samfund/born-med-autisme-kan-fa-en-hjaelpende-hand-fra-mobiltelefonen

og på

http://jp.dk/nyviden/article2464824.ece,

der har flere links til relaterede emner.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.