Mob-sund

Mob-sund

Om Bloggen

Denne blog handler om sundhedsfaglige applikationer til androidbaserede smartphones.

Er aktuelt bruger af en Samsung Galaxy S6 og en Samsung Galaxy S7, samt et Samsung Gear VR-headset.

Hvad er QR Code

SmartphonePosted by Raymond Kolbæk Sun, October 24, 2010 00:01:03

QR Code er en todimensionel "streg"-kode. "QR" står for quick response (engelsk for "hurtigt svar"), idet det var intentionen bag systemet, at koderne skulle være nemme og hurtige at aflæse.


QR Code blev oprindelig skabt til brug i bilproduktionen, hvor alle komponenter blev forsynet med QR Codes så robotter kunne genkende dem. I dag er systemet bygget ind i Smartphones, hvor det bruges til en lang række formål. Der er stregkoder der indeholder adresser, URL'er til hjemmesider, telefonnumre, e-mail-adresser og lignende. De trykkes også i stigende grad i aviser, tidsskrifter, reklamer, på vejskilte, på visitkort, foruden på nettet.

Man afkoder oplysningerne i QR Coden ved at aktivere Stregkodeapps'en, der tænder mobilens kamera, der så er i stand til at aflæse såvel QR Code såvel som andre stregkode-standarder. Når stregkodeinformationen er aflæst føres man til den hjemmeside der indeholder informationen, eller telefonen udfører den handling der er indeholdt i stregkoden.

Ovenstående QR Code går til den hjemmeside, hvorfra man kan hente og installere MINI Nurse Lite apps'en der er omtalt i et andet indlæg på denne blog.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.