Mob-sund

Mob-sund

Om Bloggen

Denne blog handler om sundhedsfaglige applikationer til androidbaserede smartphones.

Er aktuelt bruger af en Samsung Galaxy S6 og en Samsung Galaxy S7, samt et Samsung Gear VR-headset.

Hvad er en smartphone

SmartphonePosted by Raymond Kolbæk Sat, October 23, 2010 19:38:39

Da jeg underviser i faget Sundhedsinformatik (se definitioner på min hjemmeside) er der en faglig interesse for at følge den sundheds- og velfærdsteknologiske udvikling og her er det særlig interessant at følge den eksplosive udvikling der er på området for mobile teknologier, som smartphones er en del af.

Mobilselskabet 3 beskriver en smartphone som en mobiltelefon med egenskaber som en computer.

Det gør det nemt at være online, surfe, læse og sende mails, chekke de sociale netværk man er medlem af og læse nyheder mm.

Men Smartphones er en samlekategori for en række forskellige mobiltelefonmodeller fra forskellige fabrikanter.

Der er dog nogle fælles træk. For eksempel har de fleste en berøringsfølsom skærm, der gør det muligt at betjene på en let måde, ligesom man kan se videoer og billeder i stort format.

Smartphones er udstyret med en række programmer, kaldet apps, fra producenternes side, men der findes tusindvis af apps (applikationer) på nettet der kan gøre en smartphone mere anvendelig og personlig for den enkelte bruger. Det er udbudet af apps der skiller en smartphone fra den traditionelle mobiltelefon.

Smartphones er også udstyret med forskellige operativsystemer og mobilproducenterne tilbyder deres egen versioner af en smartphone.

Der er flere store operativsystemer for smartphones

Det første er Apple’s styresystem iOS, der bruges i iPhones. I øjeblikket har iPhones adgang til mere end 200000 apps via ”App Store”. nogle er gratis, andre koster penge.

Det andet styresystem hedder BlackBerry OS. Også det system er en online butik ”BlackBerry App World”, hvor der findes apps, der passer til det system. I Danmark er denne type mobiltelefoner mest rettet mod forretningsfolk.

Det tredie styresystem er Google Android, som rigtig mange producenter, som HTC, Samsung og LG laver smartphones til. Dette system har sine apps på ”Android Market”, der er den hurtigst voksende apss samling i verden. Langt de fleste apps er gratis, men der er lige åbnet for betalingsapps i Danmark.

Det fjerde er Symbian, som Nokia og Sony Ericsson producerer smartphones til. Nokias smartphones har adgang til ”Ovi Marked”, der er Nokias egen apps-marked. Der er både både gratis og betalingsapps. apps og Sony Ericsson smartphones giver adgang til Sony Ericssons egen ”PlayNow og Android Marked.”

Det femte er Windows Mobile, som flere af de store også producerer telefoner med. Også Windows Mobile har sin egen marketsplads for apps, kaldet Windows Markedplace.

Hvert af disse styresystemer har sine fordele og ulemper, som man må orientere sig i inden man træffer sit valg af smartphone. smiley

Da jeg selv er bruger af en HTC Desire med Android styresystemet vil denne blog rette sig mod apps til dette styresystem.

Mange mennesker har anskaffet sig en sådan smartphone og der udvikles hele tiden nye appps til dem.

Jeg vil i denne blog fokusere på apps der er udviklet med fokus på sundhed og velfærd.

Det er hensigten at denne Blog med tiden skal være en ressouce for undervisningen i Sundhedsinformatik på dette område.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.