Mob-sund

Mob-sund

Om Bloggen

Denne blog handler om sundhedsfaglige applikationer til androidbaserede smartphones.

Er aktuelt bruger af en Samsung Galaxy S6 og en Samsung Galaxy S7, samt et Samsung Gear VR-headset.

DokkX - nytænkende udviklingscenter for velfærdsteknologi og digitale løsninger

AlmentPosted by Raymond Kolbæk Sun, July 03, 2016 16:25:29
I DOK1 er DokkX, der er et udviklingscenter for velfærdsteknologi og digitale løsninger, åbnet.
I følge deres hjemmeside er DokkX en strategisk satsning på tværs af Aarhus Kommunes fem magistratsafdelinger, der tager udgangspunkt i Aarhus kommunes vision om at være førende indenfor anvendelse af velfærdsteknologi.
Ved at føle, røre og lege med teknologierne skal borgere i alle aldre få bedre kompetencer til at bruge frihedsteknologier i hverdagen.
Stedet skal arbejde for at afmystificere velfærdsteknologi og med et livsfaseperspektiv belyse, hvordan teknologi som hjælpemiddel er en del af mange menneskers hverdag, og derfor ikke kun henvender sig til en ældre borgergruppe.
DokkX skal samtidig, ved at samle forskellige grupper og personer med forskellige fagligheder, skabe et innovativt udviklingsmiljø for brugerfeedback og produktudvikling, så der kan opstå nye unikke samarbejder mellem: erhvervsliv, uddannelses- og forskningsinstitutioner, Aarhus Kommune og borgerne.

Der opereres med skiftende tematiske udstillinger, og frem til 30. september 2016 er temaet Sundhed og træning, hvor kan kan blive klogere på og afprøve teknologier, småhjælpemidler og apps, der kan være med til at lette livet for brugerne af disse.
læs mere på http://dokkx.dk/aktiviteter/sundhed-og-træning  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post10

Lidt nyt fra mig

AlmentPosted by Raymond Kolbæk Mon, June 27, 2016 22:20:09
Trods gode intentioner er det meget lang tid siden at der er kommet nyt på bloggen her om app's i sundhedens tjeneste.smiley
Det er vanskeligt at få et overblik over antallet af apps, blandt andet fordi de spreder sig over flere kategorier. Eksempelvis er der i Google Play, mindst to steder, hvor der kan findes sundhedsfaglige apps. Det er i kategorierne "Helbred" og "Livsstilsapps". I ApplesAppStore er de sundhedsrelevante apps spredt over endnu flere kategorier, nemlig "Health & Fitness", "Medical", "Lifestyle" og "Food & Drinks".

Jeg vil derfor begynde at samle og kort beskrive de apps som jeg støder på. Der vil ikke være tale om test eller vurderinger af dem, men kun en beskrivelse og måske et link til yderligere information, hvis et sådan findes.

  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post7