Mob-sund

Mob-sund

Om Bloggen

Denne blog handler om sundhedsfaglige applikationer til androidbaserede smartphones.

Er aktuelt bruger af en Samsung Galaxy S6 og en Samsung Galaxy S7, samt et Samsung Gear VR-headset.

Faste App

SygeplejeappsPosted by Raymond Kolbæk Mon, June 27, 2016 23:49:42

Regionshospitalet Randers har udviklet en app, som skal hjælpe patienterne til at faste på den rigtige måde før en operation. Appen er udviklet i samarbejde med Regionshospitalet Randers, og sigter efter at give patienter og pårørende den fulde forståelse af de regler der forefindes i forbindelse med en operation på Regionshospitalet Randers. Få fastereglerne forklaret af hospitalspersonalet direkte, og hør samtidig hvordan processen kan opleves fra patientens synsvinkel. Appen indeholder seks små videoer, der giver en visuel forklaring på, hvordan man som patient skal forholde sig op til en operation og hvorfor ligesom den også fortæller om konsekvenserne af aflysninger pga manglende faste.

Appen hedder "Fasteregler", og den kan hentes i Google Play. Den findes også til iPhone.

Læs mere om baggrunden på Regionshospitalet Randers hjemmeside: http://www.regionshospitalet-randers.dk/presse/aktuelt/nyheder-2016/faste-app-skal-forhinde-aflyste-operationer/  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post8

Apps til sygepleje

SygeplejeappsPosted by Raymond Kolbæk Sat, October 23, 2010 23:14:10

Der begynder nu også at komme apps rettet mod sygepleje. Så vidt jeg ved findes der endnu ingen på dansk, men flere på engelsk.

En af dem er Mini Nurse Lite

Denne apps er engelsk og lavet til sygeplejestuderende. Den indeholder lister over medicinske forkortelser, pre- og suffixes, laboratorieværdier, procedurelister, samt værktøjer til medicinregning og quizzes.

Den kan hentes her: http://listandroidapps.com/2010/08/28/android-apps/health-android-apps/mini-nurse-lite-android-app/

Apps'en er anvendelig som støtte til læsning af engelsk faglitteratur, men er også anvendelig som hjælpemiddel til medicinregningsøvelser.

OBS: Brug den ikke i kliniske situationer, da værdier og instrukser sandsynligvis ikke er i overensstemmelse med de lokale retningslinier og metodebøger.

  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post3