Mob-sund

Mob-sund

Om Bloggen

Denne blog handler om sundhedsfaglige applikationer til androidbaserede smartphones.

Er aktuelt bruger af en Samsung Galaxy S6 og en Samsung Galaxy S7, samt et Samsung Gear VR-headset.

Hvad er QR Code

SmartphonePosted by Raymond Kolbæk Sun, October 24, 2010 00:01:03

QR Code er en todimensionel "streg"-kode. "QR" står for quick response (engelsk for "hurtigt svar"), idet det var intentionen bag systemet, at koderne skulle være nemme og hurtige at aflæse.


QR Code blev oprindelig skabt til brug i bilproduktionen, hvor alle komponenter blev forsynet med QR Codes så robotter kunne genkende dem. I dag er systemet bygget ind i Smartphones, hvor det bruges til en lang række formål. Der er stregkoder der indeholder adresser, URL'er til hjemmesider, telefonnumre, e-mail-adresser og lignende. De trykkes også i stigende grad i aviser, tidsskrifter, reklamer, på vejskilte, på visitkort, foruden på nettet.

Man afkoder oplysningerne i QR Coden ved at aktivere Stregkodeapps'en, der tænder mobilens kamera, der så er i stand til at aflæse såvel QR Code såvel som andre stregkode-standarder. Når stregkodeinformationen er aflæst føres man til den hjemmeside der indeholder informationen, eller telefonen udfører den handling der er indeholdt i stregkoden.

Ovenstående QR Code går til den hjemmeside, hvorfra man kan hente og installere MINI Nurse Lite apps'en der er omtalt i et andet indlæg på denne blog.

  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post4

Hvad er apps?

SmartphonePosted by Raymond Kolbæk Sat, October 23, 2010 22:00:41

Apps er slang for begrebet applikationer, der er små programmer der kan afvikles på en smartphone.

Apps kan findes på en række hjemmesider, der kan søges både på ens smartphone eller på ens computer.

Man skal dog være opmærksom på at man ikke nødvendigvis ser de samme apps på sin mobil som på sin pc.

I følge fora på nettet kan denne side finde mange apps på din pc: http://www.cyrket.com/m/android/

Den klassiske er Android Marked, hvor der nu kan hentes både gratis og betalingsapplikationer.: http://www.android.com/market/

Et godt dansk sted at følge udviklingen er på http://androidforum.dk/, hvor nyheder om platformen publiceres.

  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post1

Hvad er en smartphone

SmartphonePosted by Raymond Kolbæk Sat, October 23, 2010 19:38:39

Da jeg underviser i faget Sundhedsinformatik (se definitioner på min hjemmeside) er der en faglig interesse for at følge den sundheds- og velfærdsteknologiske udvikling og her er det særlig interessant at følge den eksplosive udvikling der er på området for mobile teknologier, som smartphones er en del af.

Mobilselskabet 3 beskriver en smartphone som en mobiltelefon med egenskaber som en computer.

Det gør det nemt at være online, surfe, læse og sende mails, chekke de sociale netværk man er medlem af og læse nyheder mm.

Men Smartphones er en samlekategori for en række forskellige mobiltelefonmodeller fra forskellige fabrikanter.

Der er dog nogle fælles træk. For eksempel har de fleste en berøringsfølsom skærm, der gør det muligt at betjene på en let måde, ligesom man kan se videoer og billeder i stort format.

Smartphones er udstyret med en række programmer, kaldet apps, fra producenternes side, men der findes tusindvis af apps (applikationer) på nettet der kan gøre en smartphone mere anvendelig og personlig for den enkelte bruger. Det er udbudet af apps der skiller en smartphone fra den traditionelle mobiltelefon.

Smartphones er også udstyret med forskellige operativsystemer og mobilproducenterne tilbyder deres egen versioner af en smartphone.

Der er flere store operativsystemer for smartphones

Det første er Apple’s styresystem iOS, der bruges i iPhones. I øjeblikket har iPhones adgang til mere end 200000 apps via ”App Store”. nogle er gratis, andre koster penge.

Det andet styresystem hedder BlackBerry OS. Også det system er en online butik ”BlackBerry App World”, hvor der findes apps, der passer til det system. I Danmark er denne type mobiltelefoner mest rettet mod forretningsfolk.

Det tredie styresystem er Google Android, som rigtig mange producenter, som HTC, Samsung og LG laver smartphones til. Dette system har sine apps på ”Android Market”, der er den hurtigst voksende apss samling i verden. Langt de fleste apps er gratis, men der er lige åbnet for betalingsapps i Danmark.

Det fjerde er Symbian, som Nokia og Sony Ericsson producerer smartphones til. Nokias smartphones har adgang til ”Ovi Marked”, der er Nokias egen apps-marked. Der er både både gratis og betalingsapps. apps og Sony Ericsson smartphones giver adgang til Sony Ericssons egen ”PlayNow og Android Marked.”

Det femte er Windows Mobile, som flere af de store også producerer telefoner med. Også Windows Mobile har sin egen marketsplads for apps, kaldet Windows Markedplace.

Hvert af disse styresystemer har sine fordele og ulemper, som man må orientere sig i inden man træffer sit valg af smartphone. smiley

Da jeg selv er bruger af en HTC Desire med Android styresystemet vil denne blog rette sig mod apps til dette styresystem.

Mange mennesker har anskaffet sig en sådan smartphone og der udvikles hele tiden nye appps til dem.

Jeg vil i denne blog fokusere på apps der er udviklet med fokus på sundhed og velfærd.

Det er hensigten at denne Blog med tiden skal være en ressouce for undervisningen i Sundhedsinformatik på dette område.

  • Comments(0)//mob-sund.raymondkolbaek.dk/#post0